Slechte Zoekresultaten Verwijderen voor Betere Website Ranking

Google heeft inhoud van jou website geïndexeerd die je niet wilt dat het gevonden word door je mensen die keywords zoeken die op jou website staan. Dan is het verwijderen van slechte inhoud en verkeerde URL’s zoals je wp-admin locaties, verkeerde informatie en privé gedeeltes noodzakelijk want veel van deze gedeeltes wil je niet vinden via de zoekmachines en daarom is het noodzakelijk dat die informatie verwijderd is uit Google.

Slechte Zoekresultaten Verwijderen voor Betere Website Ranking.

In het vorige bericht heb ik het gehad hoe je een Zoekmachine Geoptimaliseerde Robots.txt kunt maken die door bots en spiders bezocht word voor het indexeren van je website. Daar liet ik zien hoe je zoekmachines zoals Google kan laten stoppen van het indexeren van wp-admin en adere privé gedeeltes, maar als je van te voren nog geen goede Zoekmachine Geoptimaliseerde Robots.txt had aangemaakt had kan het zijn dat zoekmachines deze URL’s en inhoud van je website heeft geïndexeerd en je moet slechte zoekresultaten verwijderen voor betere website ranking. Hieronder zal ik laten zien hoe je deze informatie uit Google verwijderen kan met behulp van Google Webmaster Tools.

Informatie Verwijderen uit Google?

 • Om te beginnen ga naar Google.nl en typ daar in de zoekbalk “site:jouwwebsiteurl.nl” (zonder www.) en druk op enter of op klik op het vergrootglaasje zodat de resultaten van jouw website zichtbaar worden nu zie je welke links Google Zoekmachine heeft geïndexeerd. Zoals je ziet in het plaatje hieronder  heb ik gezocht naar “site:mtsystems.nl” en Google laat zien welke pagina’s er geïndexeerd zijn van mijn website.

google bad url remove

 • Nu scroll je naar beneden en onderaan de pagina daar zie je het aantal pagina’s ga nu naar de laatste pagina zoals ik heb gedaan in de volgende afbeelding en op de laatste pagina staat de optie “de zoekopdracht herhalen met de weggelaten resultaten” klik daarop en dan komen de resultaten te staan met de weg gelaten resultaten.
 • Als je de optie “de zoekopdracht herhalen met de weggelaten resultaten” niet ziet dan betekent het dat je geen of weinig slechte zoekresultaten hebt en deze zie je in de zoek resultaten.

google bad url remove1

 • Zoals je ziet in de afbeelding heb ik 3 slechte resultaten in Google omdat deze website kort geleden is vervangen voor nieuw content en een nieuwe theme. Als ik dan op “de zoekopdracht herhalen met de weggelaten resultaten” klik dan zie je in de onderstaande afbeelding ineens dat ik ipv 11 pagina’s 14 pagina’s heb dus daar staan redelijk wat slechte zoekresultaten in die geïndexeerd zijn door Google.

google bad url remove2

Slechte Zoekresultaten verwijderen voor Betere Website Ranking.

 • Hoezo Slechte inhoud verwijderen van Google? De Meeste links die nu geblokkeerd worden door je robots.txt zijn nu dode links geworden en die zijn slecht voor je ranking van je website bv bij mij http://www.mtsystems.nl/wp-admin/admin-ajax.php deze link komt uit op een blad met alleen () in heel het scherm wat heeft nu een gebruiker daar aan om dat te vinden in Google en door veel van dit soort dode links of slechte inhoud pagina’s geïndexeerd te hebben op  Google dan rankt je site lager daardoor en zal je een hoop bezoekers mislopen dus we gaan deze links eens verwijderen uit Google!
 • Om links/informatie uit Google te gaan verwijderen moet je ingelogd zijn in Google Webmaster Tools. Aan de linkerzijde vind je “Google index -> URL’s verwijderen” daarna klik op “Een nieuwe verzoek voor verwijderen indienen” en kopie/plak daar je slechte link en klik op “Doorgaan”.

google bad url remove3

 • Daarna word je naar een volgend scherm gebracht waar je de reden tot verwijdering kan indienen standaard kies je voor “pagina verwijderen uit zoekresultaten en cachegeheugen” en klik op verzoek verzenden.

google bad url remove4

 • Na het verzonden verzoek voor verwijdering van een slechte URL in Google kom je terug op de begin pagina om meer URL’s toe te voegen of de status ervan te bekijken hieronder zie je een paar van mijn ingezonden Slechte URL’s van mijn website.

google bad url remove5

 • Na het toevoegen van al jou niet gewilde geïndexeerde URL’s zullen deze worden verwijderd binnen enkele uren tot maximaal 12 uur dat ik zelf heb ondervonden zal het niet langer duren dan dat.

Nu zullen dus al je niet gewilde Slechte zoekresultaten verwijderd zijn door Google en niet meer geïndexeerd worden omdat je een goede robots.txt gebruikt nu heb je vragen of opmerkingen stel ze gerust via het onderstaande reactie formulier of via mijn Facebook pagina.

 

2 antwoorden
 1. Dennis
  Dennis zegt:

  Bedankt dit wist ik nog niet dat je die kon verwijderen en daardoor je rank kan verbeteren ik had ong 30 slechte links. Want als je pagina’s niet gevonden worden of 404 error geven word t dan echt slechter? ik dacht hoe meer geïndexeerde links hoe beter je gevonden werd.

  • Mike
   Mike zegt:

   Hoi Dennis bedankt voor je bezoek en je reactie. Het is inderdaad zo hoe meer geïndexeerde links hoe beter maar dit moeten wel links zijn naar bestaande pagina’s want Google vind pagina’s die geen content hebben dus bv 404 error niet belangrijk (en kan worden gezien als dubbele content) je zal daarop worden afgerekend met een lagere pagina rank!

Reacties zijn gesloten.