De Toekomst van Zoekmachine Resultaten (SEO 2014 Voorspelling)

Wat is de toekomst van zoekmachine resultaten, Google Hummingbird-update van afgelopen september is de toekomst, omdat het volledig de manier veranderd waarmee SEO(zoekmachine optimalisatie)  werkt. Het betekend dat online dingen gaan veranderen, maar de resultaten hiervan zijn nog onbekend. Het is een van de grootste veranderingen sinds de cafeïne indexering van 2010, Meeste SEO voorspellingen leiden nu uit van de Hummingbird-update. Ik zal mijn visie op de toekomst (SEO 2014 voorspelling) uitleggen hieronder.

GoogleHummingbird

Vaarwel Keywords!

 • Sleutelwoorden(keywords) oftewel zoekwoorden zullen steeds minder belangrijk worden in SEO 2014. Ze blijven wel een deel van de SEO, ook met de Hummingbird-update maar ze worden deel voor deel minder belangrijk. Dit is ook waarom Google zijn zoekwoord programma (keyword tool) verwijderd heeft voor publieke gebruik. Je kunt het nu nog wel gratis gebruiken door een Adwords account te maken en dan gebruik ervan te maken. Google spreekt zelf geen woorden uit over hoe minder belangrijk zoekwoorden worden. Maar de Hummingbird-update was maar een begin zodat niet te veel websites beschadigd raakten in een keer (zoals de Pinguïn en Panda update).

Vaarwel Pagerank!

 • Zoals meeste klagen dat de Alexa rank makkelijk te manipuleren is, dan zullen die in 2014 mogen gaan klagen dat het Google pagina-rank(pagerank) systeem waardeloos zal zijn. De reden hiervoor is dat Google zich steeds meer aan specifieke SEO factoren houd en deze zeer lastig om je daar aan te houden zelfs top websites zullen gaan dalen in pagina-rank maar even belangrijk blijven voor de consument. Zo kan straks in 2014 een website gerankt worden voor een enkele regel die vaak gezocht word of voor meerdere regels zie de zelfde betekenis kunnen hebben. Dit kan dus ook gelden al hebben ze niet de zelfde zoekwoorden.
 • Wil je hier meer bewijs van kijk dan eens naar hoe vaak nu nog een pagina-rank veranderd. Dit was eerst veel en veel vaker nu mag je blij zijn dat eens per half jaar je pagina-rank veranderd.

Vaarwel Artikels lijst!

 • Als de manier waarop Google pagina’s rankt veranderd, dan zal de inhoud die Google weergeeft ook veranderen. Als u nu gaat zoeken naar woord als ‘motor’,’films’,’banken’, etc.. zal je merken dat veel artikelen gecombineerd weergegeven worden in de zoekmachine. Dit komt omdat zulke artikelen zeek zoekmachine vriendelijk zijn of waren. Nu dit allemaal langzaam gaat veranderen zien we ook veranderingen in hoe resultaten weergegeven worden. Aangezien een flink aantal websites die werden beschouwd als goede SEO in maart 2013, deze hebben nu lagere rank of zijn bestraft in oktober 2013. Google heeft de veranderingen niet radicaal ingezet ze zijn langzaam begonnen in september/oktober waar ze de basis legde(aangekondigd door de pers) ze doen het deze keer voorzichtiger dan als de Panda en Pinguïn update dat veel ophef veroorzaakte, Google werd beschuldigd van veranderingen om hun eigen affiliate systeem te bevorderen en dat de veranderingen alleen waren voor meer winst. Ze pakken dit dus nu voorzichtiger aan door te starten met de Hummingbird-update. Maar het is natuurlijk waar dat iedere keer als ze een grote verandering aanbrengen dat Google’s winsten omhoog gaan. (dit is naar buiten gekomen nadat ze aangaven dat dit niet de reden was)

Welkom Persoonlijkere Artikels!

 • Persoonlijker artikels zijn langer en word mee bedoeld dat je artikels kan schrijven zonder telkens weer dat ene keywoord te herhalen maar er gewoon over te kunnen praten en niet telkens het woord bv ‘marketing Nederland’ te aanhalen om dan in Google gevonden te worden met dat keywoord. Op dit moment zijn dit soort artikels waar weinig het keywoord word aangehouden maar wel het helen stuk over gaat niet zo goed te vinden in Google ze zijn niet voldoende SEO geoptimaliseerd. Maar ze zijn wel meer gebruiksvriendelijker te lezen ipv dat je overal de keywoorden ziet staan. Op moment van schrijven worden zoekwoorden(keywords) steeds minder belangrijk voor zoekmachines en zullen zulk soort artikels gaan verschijnen in de zoekresultaten. Als je dan in 2014 zal gaan zoeken naar ‘marketing Nederland’ zal er dus niet meer bovenaan in de zoeklijst top 10 marketing Nederland tips of stap voor stap uitleg komen maar meer duidelijkere verhalen waar het nu echt omgaat.
 • Voorbeeld van een bericht dat nu nog bovenaan verschijnt in zoekresultaten een artikel dat over kenmerken van marketing Nederland gaat:
 1. Wat is marketing Nederland? : blablabla
 2. Wat doet marketing Nederland? : blablabla
 3. Is marketing Nederland belangrijk voor jou? : blablabla
 4. etc…
 • Dit soort zoekresultaten zullen verwachtend minder en minder verschijnen in je zoekresultaten omdat er zo vaak je keywoorden worden aangehouden dat het niet aangenaam is om te lezen en toch maar weinig informatie geeft!

Welkom Social media in Zoekresultaten!

 • Zoals je al merkt komen er steeds meer zoekresultaten van platformen als Youtube naar voren. Google heeft laten weten nog meer resultaten van social media platformen zoals facebook, pinterest ,etc.. in hun zoekresultaten te laten verschijnen. Het nadeel dat zich hier dan mee meebrengt is dat er op platformen als Facebook vaak ook misleidende of foutieve informatie zal worden getoond waardoor er veel info komt te staan waar je dan nog niks aan hebt.
3 antwoorden
 1. Robert-Jan
  Robert-Jan zegt:

  Beste,

  Ja het wordt er niet gemakkelijker op maar aan de andere kant is het dus belangrijk een goede schrijfstijl te ontwikkelen voor je blog of website waarmee je dus kunt opvallen als ik het bovenstaande goed begrepen heb. Ik heb een aantal voorbeelden gezien waar blog sites zijn opgezet zonder ook maar op seo te letten en of backlinks aan te maken maar gewoon veel en bijzondere teksten schrijven en je valt op in de zoekmachines. Kortom het biedt wellicht ook wel mogelijkheden om op basis van gewoon het schrijven van unieke content je posities te verbeteren.

  Bedankt voor je info.

  Met vriendelijke groet,
  Robert-Jan

  • Mike
   Mike zegt:

   Bedankt voor je reactie, Het word zeker zo dat unieke content de zoekmachines gaan domineren zonder het herhalen van diverse keywoorden maar gewoon goed leesbare teksten, maar ook zeker het Social Media gaat een grotere rol spelen in zoekresultaten. Bedankt voor je bezoek en kom nog eens terug.

Reacties zijn gesloten.