Top SEO Tools en Add-ons voor jou Website

Er zijn diverse SEO Tools en Add-ons beschikbaar om je website of andere websites te laten inzien hoe de SEO(Zoekmachine Optimalisatie) ervoor staat. SEO Tools zijn software die marketeers, website eigenaren en blog schrijvers kunnen gebruiken om:

 1. Visualiteit van je website verbeteren.
 2. Groei van je website beheren.
 3. Pagina-rank bekijken.
 4. Betere berichten plaatsen.
 5. Onderzoeken van keywords(zoekwoorden) en links
 6. Strategie bepalingen

Door deze functies zijn SEO tools en Add-ons een belangrijk onderdeel voor de online-ondernemer, gelukkig staat het internet vol met dit soort tools maar welke zijn nu de beste, meest gebruiksvriendelijk en hebben de meeste functies die jij nodig zou hebben.

Daarvoor heb ik hieronder de meest gebruikte SEO tools en Add-ons samen gesteld met een kleine beschrijving die jou kunnen assisteren met je online onderneming.

Mijn Top SEO Tools en Add-ons voor je website.

ana1. Google Analytics

 • Google Analytics is een rapport en analytics service en is momenteel best beoordeeld door online marketeers, Het is een service dat kan worden gebruikt om gedetailleerde statistieken van bezoekers op een website en de bronnen waar ze vandaan komen te verkrijgen. Dit is zal website-beheerders laten zien hoe bezoekers op je website komen.
 • Google Analytics kan zien waar ze vandaan komen, hoe lang ze je website bezoeken, welke pagina ze bezoeken en van welk land ze afkomstig zijn. Samen met Google AdWords zal het ook bijhouden welk zoekwoord het best werkt en meeste conversie opleverd.
 • Websites en Blogs kunnen met Google Analysics gegevens delen met adverteerders en laten zien hoe je website presenteert en wat voor publiek je website bereikt.
 • Google Analytics is geheel gratis met basis functies, premium is ook beschikbaar voor een jaarlijkse vergoeding en is te gebruiken voor meer samenwerking met Google data.

moz2. MozBar

 • Ligt bij link building jouw interesse? Dan is dit een van de meest handige browser-extenties die beschikbaar is. Mozbar bevat belangrijke SEO statistieken voor alle webpagina’s die u bezoekt, het laat u zien domeinnaam auth. pagina auth, HTML-elementen en het aantal backlinks. Mozbar is ook in te stellen dat het do-follow en no-follow links aangeeft en server lokatie te achterhalen is via IP-adres.
 • MozBar is best vrij uitgebreid in de standaard gratis versie. Maar wilt u ook de Analytics van Moz gebruiken dan kunt u upgraden naar een PRO-account voor $99,- dan is het ook mogelijk de rang-tracking tool en on-page SEO optimalistatie uit te voeren.

quake3. SEOQuake

 • Zoals hierboven is SEOQuake het zelfde als MozBar een browser-extentie voor Firefox, Chrome, Opera of Safari en heeft al meer dan 2 miljoen downloads. Door het enorm aantal hoeveelheden aan ‘informatie’ (meer dan elk ander SEO toolbar),  is SEOQuake dat Google Page-Rank, Google Index, Google Zoek informatie, Google geindexeerde links, Alexa Rank, Keyword controlle, IP-Adres en pagina bron kan weergeven.
 • SEOQuake is met zoveel functies dan ook een geweldig hulpmiddel voor online-marketing om te zien of je inhoud nuttig/populair is, het is te zien in een oogopslag of je nu beginner bent of niet deze gratis werkbalk is een must-have voor iedereen die een website of blog beheerst.

majestic-seo4. Majestic SEO

 • Een van de grootste link database op internet is toch wel Majestic SEO, daardoor zeer geschikt voor online marketing en het bijhouden van je link lokaties. Het bied handige tools om je site te controleren op gegevens, zoekwoord checker, backlinks checker en de geschiedenis ervan, en veel meer en word in grote geavanceerde rapporten weergegeven.
 • Majestic SEO is gratis voor het gebruik van je eigen websites, Zilver Goud en Platium pakketten worden aangeboden voor professionals en SEO bureaus vanaf $29,99 p.m.

copyscape5. CopyScape

 • Om te controleren dat je berichten niet worden gebruikt door anderen is Copyscape een online plagiaat checker en is handig voor blog schrijvers. Schrijvers kunnen deze dienst gebruiken om te controleren of de inhoud is gestolen of ergens anders is geplaatst op internet, of het nu gaat om oude berichten of nieuwe. Copyscape zal het internet afspeuren en pagina’s weergeven die dubbelen content weergeven.
 • Copyscape is gratis te gebruiken maar dan moet je handmatig al je links invoeren en bied daarom ook 2 betaalde diensten vanaf $4,95 per maand, dan zal het al je pagina’s controleren en eens per week controleert op plagiaat, de premium service zal controleren op plagiaat en kost slechts 5cent per zoekopdracht.

Dit zijn toch wel de meest gebruikte SEO tools en Add-ons die je nodig zult hebben om je website optimaal te gebruiken zijn er vragen of opmerkingen stel ze dan gerust hieronder of via onze Facebook pagina