Maak je WordPress Website Sneller

Je hebt een WordPress Website en nadien de website ouder word hoe meer berichten er geplaatst worden en ook meer afbeeldingen er op je website verschijnen en zoals je al wel weet maken afbeeldingen je website laadtijd langer en trager. Dus wat kan je daar aan doen dan? In het volgende zal ik laten zien dat je je WordPress Website Sneller kunt maken door Afbeeldingen kleiner te maken zonder kwaliteits verlies en versneld je Website Laad Snelheid.

  • Om te beginnen log je in je WordPress Dashboard en ga je naar Plugins en klik je op nieuwe plugin daar typt je in  “WP smush.it” deze zal dan bovenaan staan en klik dan op nu installeren en activeer de Plugin.

wp smush it installatie

  •  Na het Installeren en Activeren van WP Smush.it Plugin zal het afbeeldingen die je in het vervolg upload automatisch kleiner maken qua grootte had je al afbeeldingen op je Website/Blog staan ga naar Media-> Bulk Smush.it. Nu zie je de volgende afbeelding van mijn Website en ik heb 105 Afbeeldingen staan en het duurt ongeveer 5 minuten om ze te smushen dus klik op “Run all the Images through Wp Smush.it right now” zodat ie kan beginen met het kleiner maken van de afbeeldingen.

wp smush it installatie2

  • Nadat al je je Afbeeldingen zijn ‘gesmushed’ zal er de volgende pagina verschijnen (bij mij staat er achter “already smushed” bij afbeeldingen waar dit nog niet was zal er niks staan)

wp smush it installatie3

Deze methoden werkt dus voor het kleiner maken van Afbeeldingen zodat je website afbeeldingen sneller laden zonder dat de kwaliteit er slechter van is geworden. Er is nog een manier om je WordPress Website Sneller te maken door gebruik te maken van een Cache cleaner zoals W3 Total Cache of Wp Super Cache zelf gebruik ik Wp Super Cache nu ik heb ze beide vergeleken en kwam er achter dat Wp Super Cache soepeler en makkelijker werkt en de pagina snelheid het beste versnelde omdat het gebruik maakt van een vast HTML bestand in plaats van een PHP script dat voor iedere bezoeker opnieuw moet geladen worden de vaste HTML bestanden worden geladen van een andere locatie zodat je eigen host ook minder te verwerken heeft. Ik zal je nu vertellen hoe Wp Super Cache te installeren en in te stellen wat eigenlijk heel makkelijk is en je WordPress Website Sneller zal maken.

  • Als je nog ingelogd bent in je backend van WordPress ga dan naar Plugins->Nieuwe Plugin en zoek naar “WP Super Cache” zoals in de volgende afbeelding zal ie boven aan staan.

wp super cache installatie

  • Installeer deze en Activeer de plugin en ga dan naar Instellingen->WP Super Cache en klik op het tablad “Advanced”

De Beste Instellingen van WP Super Cache.

  • In het tabblad “Advance” onde caching opties selecteer je check Cache hits to this website for quick acces. Ook selecteer je Use mod_rewrite to server cache files. Onder Miscellananeous opties Selecteer je Compress pages so they’re served more quickly to visitors, Don’t cache pages for known users en Cache rebuild en Serve a supercache file to anonymous users while a new file is being generated zoals in de afbeelding hieronder dan gaan we naar Advanced daar selecteer je de optie Mobile device support en Extra homepage checks en klik dan op update status.

wp super cache installatie1

  • Scrol een klein stukje naar beneden en klik op “Updat Mod_Rewrite Rules”
  • Nog een stukje naar beneden staat de optie Expiry Time & Garbage Collection vul bij Cache Timeout 3600 seconden in zoals in de afbeelding hier.

wp super cache installatie2

Commentluv fix voor WP Super Cache.

  • Als je wordpress website de plugin Commentluv gebruikt zal de WP Super Cache een Json Parsing Error geven dit is op te lossen door het volgende: Scrol op de zelfde pagina nog een stuk naar beneden en daar zie je dan “Rejected User Agents” staan met een invul box daar voeg je aan toe commentluv zoals in de afbeelding hieronder en daarna klik je op “Safe UA Strings”

wp super cache installatie3

  • Keer nu naar het tabblad “Easy” en schakel WP Super Cache in door op Update Status te drukken ga nog even terug naar de “Advanced” tabblad om te kijken of alle instellingen zoals hierboven nog steeds hetzelfde staan het kan namelijk wel eens veranderd zijn afhankelijk van je theme.

wp super cache installatie5

 

Door nu gebruik te maken van WP Smush.it en WP Super Cache is je Website/Blog snelheid verhoogd om nog meer snelheid uit je berichten te krijgen is door je plaatjes klein te plaatsen in thumbnail bv zodat er niet te veel geladen hoeft te worden. zorg ook dat je niet te veel plugins gebruikt en plugins die je niet gebruikt kan je het best gewoon verwijderen omdat ze tocht een soort data gebruiken van je website dus door de volgende stappen uit te voeren zal je WordPress Website Sneller zijn een stuk sneller als van te voren ik zou graag reviews of andere reacties horen van gebruikers van mijn tips dus laat een reactie achter als je wil.