Google Feedburner Instellen voor WordPress

In 2004 heeft Google Feedburner uitgebracht Google’s Feedburner is een programma voor online Feed beheer. Feedburner levert custom RSS Feeds en beheer tools voor bloggers en website uitgevers. Feedburner helpt bezoekers om up-to-date te blijven met jou Website en worden op de hoogte gebracht wanneer jij een nieuw bericht plaatst. Omdat her een service van Google is zullen je resultaten op Zoek machines  ook toenemen waardoor je dus meer Verkeer(bezoekers) krijgt. In dit bericht zal ik laten zien hoe je Feetburner kan instellen voor jou WordPress website in enkele minuten.

Google Feedburner Instellen voor WordPress:

  • Om te beginnen ga je naar de Google Feedburner Website en log in met jou Google Account, heb je nog geen Account maak er dan een door op Sign Up te klikken recht boven aan.

feedburner login

  • Nu je ingelogd bent zal je een text blok zien met: “Burn a feed right this instant. Type your blog or feed address here:” typ daar http://www.jouwwebsitenaam.nl/feed zoals in de afbeelding hieronder (dit kan soms een ander adres zijn maar meestal is het zo).

feedburner login screen

  • Daarna zal het vragen voor een Feed titel en een Feed Adres hier vul je gewoon de titel van je Website in zoals hieronder en klik op “Next”.

feedburner login setup

  • Daarna zal je Feed gecreëerd worden zoals de afbeelding hieronder. Het Feed adres zal eruitzien als http://feeds.feedburner.com/jouwebsiteadres. En nu kan je doorgaan naar stap 2 om door te gaan naar stap 2 klik je op “Next”

feedburner login setup2

  • In de volgende stap selecteer je gewoon alle opties en ga verder en je bent klaar met het maken van je Google Feedburner.

feedburner login setup3

Hoe Activeer je FeedBurner Email abonnementen voor een WordPress Website.

  • Na het voltooien van stap 2 van Google Feedburner kom je in het volgende scherm en daarin het tabblad “Publicize” en klik daarop aan de rechterkant zal dan de optie “Email Subsciptions” zoals in de afbeelding hieronder.

feedburner email setup

  •  Zoals in de volgende afbeelding zie je dat de Email service is uitgeschakeld om deze in te schakelen klik je op “Activate” zodat de Email service word geactiveerd.

feedburner email setup1Hoe plaats je een Feedburner Email Inschrijvings formulier in je WordPress Sidebar.

  • Na het activeren van “Email Subscriptions” komen er meerdere opties te staan ga naar “subscription management” en kopieer de code zoals in de volgende afbeelding.

feedburner email setup2

  • Na het kopiëren van de code van het inschrijfformulier ga je naar je WordPress Dashboard->Weergave->Widgets daar voeg je dan een “Text” widget toe aan je sidebar in dit tekst blok plak je de gekopieerde code van daarnet hierin om de code Nederlands te maken kan je ook de tekst in de code “Enter your email adress” veranderen in het nederlands bv: “Vul hier je email adres in” en sla dit op.

feedburner email setup3

  • Als je nu naar je Website gaat zie je dat de Google Feetburner email aanmelding te vinden is in je Sidebar.

feedburner website submit

Als alles goed gegaan is staat dit er nu ook op jou Website (tip: leeg Cache bij geen zichtbaarheid) veel succes met Google Feedburner