Bufferapp Facebook en Twitter Berichten Inplannen

Bufferapp oftewel Buffer is een Social sharing tool en hiermee kun je Facebook en Twitter berichten inplannen of een van de andere social media platformen. Het is een van mijn meest gebruikte Tools voor Facebook en Twitter om berichten in te plannen zodat die over der dag/week worden verdeeld en dat als ik iets vind niet gelijk hoef te posten en wacht tot het primetime is dat meeste mensen online zijn zodat mijn berichten meer opvallen. Op dit moment van schrijven word Buffer al door 1,053,642 mensen gebruikt samen hebben die dus al meer dan 94 miljoen berichten geplaatst die ingepland waren met Buffer. Ik zal nu hieronder uitleggen hoe je een account maakt en Buffer instelt om direct van start te gaan.

Buffer instellen en Facebook en Twitter berichten inplannen

  • Door naar de webpagina van bufferapp.com te gaan kun je Gratis je eigen registreren via Facebook of Twitter verbind je account via een van deze 2 social media platformen zoals de afbeelding hieronder in de volgende stap zal je meer accounts of pagina’s kunnen koppelen als je gebruikt maakt van de gratis versie dan kan je 1 Twitter account en 1 Facebook account koppelen en maximaal 10 berichten inplannen per platform.

bufferapp 1

  • Na registratie zal je in het volgende scherm komen hier kan je dan je andere account toevoegen door te klikken op “Connect More” zoals in de afbeelding hieronder is gedaan door mij ik ben verbonden via Twitter en ga nu de Facebook pagina van MtSystems toevoegen.

bufferapp 2

bufferapp 3

  • Na het toevoegen van je social media platvormen kan je een tijdschema opstellen zodat al je berichten die je plaatst in Buffer op die tijden gepost zullen worden. Stel hier dan tijden in voor ieder gekoppelde pagina dat je weet dat het drukke momenten van de dag zijn zoals s’morgens tijdens ontbijt, of rond 9 uur nadat de kinderen na school zijn ideaal voor berichten aan te bieden over kinderen meeste moeders checken Facebook rond die tijd, of s’avonds rond 8 uur voetbal nieuws publiceren enz meeste mannen gaan dan op Facebook om niet na GTST te hoeven kijken. Dit zijn natuurlijk enkele voorbeelden maar probeer je gedeelde media zoveel mogelijk op de juiste tijden te publiceren! Hieronder zie je een afbeelding van mijn schema dat nu word gebruikt bij een van mijn Facebook pagina’s.
  • Lees ook: Viral marketing, De Oplossing!

bufferapp 4

  • Nu kan je gaan berichten gaan maken die je wil delen op je Social Media pagina’s door te klikken op het tekst ballonnetje met de tekst ” What do you want to share?” selecteer daar waar je het wil gaaan delen en plaats dan net als in Facebook status -updates links naar pagina’s(kunnen automatisch worden ingekort), foto’s of een tekst invoeren en na het maken van je bericht klik je op “Buffer” wil je direct plaatsen op je pagina klik dan op “Share Now” ook kan je andere tijden erin zetten om het te Bufferen ipv je standaard tijdschema.

bufferapp 5

  • Ook is er voor iedere Browser een extensie ontwikkeld zodat je berichten van andere pagina’s direct kan delen in jou Buffer zodat jij dat interessante artikel kan delen met jou volgers afhankelijk van je browser staat er in het beginscherm gelijk een vraag of je de extensie wilt installeren zoals in de afbeelding hieronder in Google Chrome.

bufferapp 6

  • Daarnaast houd Bufferapp ook bij via Analytics bij welke post goed is en hoeveel kliks, likes, reacties en aantal keer gedeeld is dit is ideaal zodat je kan zien wat je volgers graag lezen en waar je op kan inspelen word een artikel vaak gezien maar niet gedeeld of geliked dan komt er een afbeelding “Top Post”erbij te staan dan weet je zelf ook dat het wel door veel word bekeken.

bufferapp 7

 

Dus nu weet je hoe Bufferapp werkt dit was een uitleg van de gratis versie hier kan je dus tot 10 berichten bufferen en 2 social media accounts koppelen wil je meer dan is er een mogelijkheid om tot 12 accounts te koppelen en onbeperkt aantal berichten te bufferen ook kan je dan een extra administrator koppelen aan je Buffer account maar dit kost dan wel 10$ per maand maar dit is het allemaal waard als je veel social media accounts hebt met veel volgers zodat je je online marketing snel kan weergeven daarop. Ga dus snel naar Bufferapp en start met je gratis account en kan je er mee aan de slag voor vragen reageer dan hieronder of op onze Facebook pagina